Historie

Norsk Lydstudio AS ble startet under navnet Micel Music på Tranby i Lier kommune i 1987 av Sven Jøran Michelsen. Selskapet fylte 30 år i 2017.
 

Micel Music etablerte raskt en mangfoldig kundebase som i hovedsak besto av musikere, artister og forskjellig type bedrifter. På 90-tallet leverte selskapet innspillinger og musikalske tjenester til aktører i markedet som NRK, NSB, VG, Statens Informasjonstjeneste og
Norsk Hydro.

 

Som en del av fakkelstafetten månedene før OL på Lillehammer i 94, var selskapet involvert som leverandør av musikalsk og scenisk produksjon i prosjektet ’Med VG mot Lillehammer’.

Uten navn.png

I 1997 gikk Micel Music over fra å være et produksjonsselskap som favnet flere kunstneriske områder som sceneproduksjon, manusforfatting og lydproduksjon, til å bli et mer rendyrket innspillingsstudio. Selskapet ble markedsført under navnet ’GAG lydstudio’, og senere på 2000-tallet ble det ny navnendring, selskapsformen ble omgjort til et aksjeselskap og dagens ’Norsk Lydstudio AS’ ble et faktum.
 

I 2001 flyttet Norsk Lydstudio AS inn i nåværende lokaler i Nedre Torggate. 18 i Mjøndalen. Norsk Lydstudios lokaler begrenset seg i første omgang til et areal på ca. 150 kvm som i hovedsak inneholdt kontrollrom, ett innspillingsrom og ett oppholdsrom.
I dag disponerer Norsk Lydstudio et område på litt under 600 kvm hvor det er blant annet tre fullverdige studioenheter, en produksjonssuite, lounge og en studioleilighet.

I begynnelsen av 2018 ble ’Norsk Lydstudio Musikkakademi’ etablert.
Musikkakademiet tilbyr kurs innen musikkproduksjon og studioarbeid, og i tillegg instrumentundervisning i eksempelvis gitar, bass og sang.


Undervisningen foregår i hovedsak i Norsk Lydstudios forskjellige kontroll- og innspillingsrom, og i tillegg i undervisningsceller, spesielt egnet for én til én -undervisning.
 

Norsk Lydstudio leverer i dag lydproduksjoner innen områder som reklame og lydbøker, og musikkproduksjon innen nær sagt all type musikalske stilarter.

Kundebasen til Norsk Lydstudio er altså variert både når det gjelder kategori, innspillingsbehov og musikkstil.

Norsk Lydstudio AS er etablert som et studiokollektiv. Syv musikkprodusenter er i dag tilsluttet kollektivet.