Endelig har vi fått et flygel på plass i studio. Dette er noe vi har gledet oss til lenge!

Schimmel.jpg

For oss er det viktig at vi og alle andre trives i studio. Derfor bestemte vi oss for å pusse opp et av rommene vi brukte som øvingsrom tidligere til å bli et flygel-/hammondorgel- rom.


Øvingsrom 21.JPG
Bilde: rommet tidligere

Med tanke på klang i rommet har vi erfart at parkett fungerer utmerket hvis man demper vegger og tak med tekstil og svamp. Peter er heldigvis en reser på å legge gulv.

Peter parkett.jpg
Bilde: peter legger parkett

Thomas flygel.jpg
Bilde: Midt i oppussingen

Det er ikke bare lett å flytte et 450 kg flygel. Men med hjelp fra klaververkstedet går det ganske så lett!

Flygel1.jpg
Bilde: Klaververkstedet fikser flyting.

Vi anbefaler på det sterkeste www.klaververkstedet.no. De har gort en kjempejobb!


Legg gjerne inn en kommentar!
Det er alltid gøy med nytt utstyr og nye instrumenter.

Klassikeren Jupiter-8 har fått en ny drakt i form av et monster av en synth - Jupiter-80.
Ikke la deg lure av det relativt simple utseende, mulighetene er mange med tanke på lyder og effekter.

Her har vi mye å sette oss inn i fremover, det blir kos!

Jupiter 80.jpg
Bilde: Jupiter-80.


Legg gjerne inn en kommentar!
Vi har vært så heldige å skaffet oss et flygel type Petrof Model II.

Flygel.jpg
Bilde:Petrof Model II

Vår faste samarbeidspartner www.klaververkstedet.no har fått i oppdrag å gå over flygelet slik at det låter best mulig. Det blir veldig spennende å teste ut i innspilling i nærmeste fremtid!

Vi regner med å ha flygelet på plass innen 2-3 uker.
Legg gjerne inn en kommentar!
I denne bransjen blir man aldri lei nytt utstyr. Denne gangen har vi investert i 2 fantastiske verktøy som vi kommer til å kose oss med i lang tid fremover.

Vi har lenge hatt lyst på outborad enheten Universal Audio 6176. Denne har 2 klassiske studioverktøy, 610B preamp & 1176 compressor i en og samme boks. Se demonstrasjon av klassikeren under.

I tillegg har vi nå også skaffet oss Universal Audio UAD-2 Quad.
Med et slikt kort regnes mulighetene for nesten uendelige. Et eget kort med rå kraft som man  kan kjøre opp til 128 kanaler med Neve® 88RS på samme kortet! Det sier litt...


Legg gjerne inn en kommentar!
For en liten stund siden fikk jeg et tips av en musikerkollega om et fantastisk verktøy som endrer transient-karakteristikken (også kjent som attack) i feks en skarptromme.

Etter noen uker med miks på et av prosjektene våre her i lydstudio kom jeg på at dette var noe jeg måtte prøve. Siden jeg sleit nettopp med et slikt problem med en av trommesporene håpet jeg på at dette ville løse problemet.

Etter litt testing av SPL designeren må jeg innrømme at jeg er frelst! Den jobber som en kompressor, men er spesielt designet til å ta for seg det korte anslaget, noe som er utrolig deilig!
Man har også mulighet til å endre hele karakterstikken ved hjelp av "sustain" knappen. Denne hjelper deg med å forlenge, eller forkorte hele anslaget/attacken.
SPL designer føles genial muligens fordi den er så enkel å bruke - kun 2 knapper, men resultater med en gang.


Legg gjerne inn en kommentar!
I det siste har vi tracket mye akustisk gitar. Vi har testet forskjellige mikrofoner, posisjoner og hvilke mikker som har den beste "sweetspot" i lydstudioet vårt.

Det er ikke uten grunn at Neumann har rykte på seg for å danke ut sine konkurrenter innen lyd.
Etter å ha testet nesten hele mikrofonbanken vår, kommer den lille søte Neumann KM 184mt Black ut som en klar favoritt. Utrolig hvor naturtro denne mikken plukker opp frekvensene. Nesten som om gitaren låter bedre når man bruker denne mikrofonen enn når man legger øret sitt i samme posisjon som mikrofonen.

Neumann KM 184mt Black peter.jpg
Bilde:Neumann KM 184mt Black.

Peter Neumann KM 184mt Black.jpg
Bilde:Neumann KM 184mt Black.

Jeg vet mange liker å eksperimentere med å ta opp gitar i stereo (2 mikrofoner samtidig), men min konklusjon er å ta opp i mono og eventuelt dubbe opptaket. Føler man får en mye bedre kontroll på soundet og frekvensområdet man er ute etter. Her er det sikkert mange oppfatninger og meninger.

Legg gjerne inn en kommentar!
I helgen har vi hatt besøk av bandet Causal Friday fra Tønsberg.
De har jobbet med sin første demo her i Norsk Lydstudio.

casual friday kont rom.jpg
Bilde: gutta jobber i studio.

Gutta benyttet Lock-in som er en utrolig effektiv arbeidsform.
Disse musikantene var utrolig effektive. 2 låter på én helg er veldig godt jobbet! Spesielt når man er nøye, og detaljene skal finpusses.

casual friday kont rom 2.jpg

Legg gjerne inn en kommentar!
Som vi har nevnt tidligere tester vi en ny mikrofon som heter Miktek CV4.
Dette er en mikrofon produsert i Nashville i USA.
Det unike med denne mikrofonen er komponentene som er hentet fra alle de beste produsentene i hele verden (Kina, Tyskland og USA) og satt sammen til en mikrofon som konkurrerer med "State of the art" mikrofoner i øverste prisklasse.

Vi har vært så heldige å fått tak i denne mikken til vårt musikkstudio, og skal innrømme at vi har et veldig godt førsteinntrykk! Den ærlige karakteristikken kombinert med en herlig dynamikk gjør denne mikrofonen til en sann glede å jobbe med!

Miktek.jpg
Bilde: Miktek CV4

Foreløpig har vi bare testet mannlig vokal på denne, men i og med at Dolly Parton allerede har brukt denne på en innspilling, regner vi med at vi også kommer til å bli fornøyd når vi gjør kvinnelig vokalopptak.

Ikke for å skryte alt for mye av denne mikrofonen, men når produsenter som Ray Kennedy og Bil VornDick bytter ut Neuman mikkene sine med denne, sier det litt...Legg gjerne inn en kommentar!
Vi oppgraderer stadig studio, i denne omgang har vi kjøpt en oppgradering av Komplete 6. Denne heter nå Komplete 7. Et utrolig verktøy vi kommer til å ha mye glede av! Samtidig har vi kjøpt en lekkerbisker fra East west; Goliath og fra XLN Audio; Addictive Drums.

goliat 2.jpegkomplete_7_largelightbox.jpg addictive.jpg

I ukene som har gått har jeg hatt gleden av å teste ut Lexicon PCM Native Reverb.
Dette er en klang som vi kommer til å investere i. Vi er frelst for å si det mildt.

lexiconreverb_2.jpg
Om 2 uker fortsetter innspillingen av Mari Hajem sin EP. I denne sammenhengen skal vi teste ut noen mikrofoner. Vi har fått nyss om ett nytt merke (nytt for Norge i alle fall) som heter Miktek.
Den mest interessante modellen heter Miktek CV4, og blir sammenlignet med Sony 800G, en mikrofon i verdensklasse. Dette blir spennende!

                                                                  miktek.jpg

I mellomtiden jobber vi med sluttmiks og finpuss på plata til Kitch and sinck band.Legg gjerne inn en kommentar!
mari fb2 red stor.jpg
Bilde: Mari Hajem

Før sommerferien har vi et par innspillinger her i studio.
Mari Hajem spiller inn sin første profesjonelle demo, og får god hjelp av innleide musikere og oss som jobber her i studio. Mari går på musikklinjen på St. Hallvar vgs, og har et stort låtskriver-talent, samt en imponerende musikalitet. Denne jenta kommer vi til å høre mye fra i fremtiden.

Even Bekkedal og Henrik Odde Gustavsen var innom studio og jobbet med kompet på mandag, mens  Alexander Garborg Ågedal la bass i dag.
 
Henrik Trommerom.JPG  Even gitar.JPG

  

Litt om innspillingen og ny teknikk.

Ny teknologi har gjort monitoring til en lek. Før satt vi monitoringen til musikerne ved å kommunisere igjennom en talkback mikk.
Nå er det slik at MAC og operativsystemet "Snow Leopard" gjør det mulig og dele skjerm over nettverk. Dvs at når Henrik er i trommerommet, kan han styre kontrollrom-skjermen med en egen Laptop. Da er det mulig og sette sin egen lytting og volum ved og styre Logic og monitorparameterne. Helt fantastisk spør du meg. Dette skal jeg demonstrere seinere i en videoblogg.

Alex bass.JPG
Bilde: Alexander Garborg Ågedal legger bass.Legg gjerne inn en kommentar!