For noen dager siden var gitarmentoren Bård Svendsen på besøk her i Norsk Lydstudio. Med seg hadde han blant annet ringrev og bassist Sveinung Hovensjø - en av landets mest brukte studiomusikere. I tillegg bestod bandet av Morten Wentzel på keys, og Jostein Ramsrud på trommer. Gutta benyttet et lock-in døgn til å teste ut både innspillingsstudio og studioleilighet - noe som falt i smak hos de erfarne musikerne. Det er mye mulig at vi får besøk av denne gjengen igjen i forbindelse med et større innspillingsprosjekt. Det ser vi i så fall fram til!

Bård Svendsen.jpg
Gitarist Bård Svendsen
Sveinung Hovinsjø.jpg
Bassist Sveinung Hovensjø
Jostein Ramsrud.jpg
Trommis Jostein Ramsrud
Morten Wentzel.jpg
Keyboardist Morten WentzelLegg gjerne inn en kommentar!

Forrige var Richard Holmsen her i lydstudio for å spille inn sin tolkning av låten "ambitions".

Resultatet og omtalen kan sjekke ut ved å klikke her.

Ambitions NL.jpg

(foto: Øyvind Schou)
Legg gjerne inn en kommentar!
Før påske hadde vi besøk av elever fra årets kull ved lydlinja på Gjøvik Folkehøgskole. Det ble en innholdsrik og morsom dag for alle involverte. Lasse og Henrik gjorde opptak med et av skolens band (noen triks ble nok avslørt her), Martin presenterte sine prosjekter innen lydsetting av spill og apps, mens Peter viste fram hvordan et par av donkeyboys låter er bygget opp rent produksjonsmessig i DAW'et. Tid til pølsefest og sosial hygge ble det også. Takk for besøket karer, og velkommen tilbake til Norsk Lydstudio!
GFS 1.jpg 
GFS 2.jpg 
GFS 3.jpg GFS 4.jpg GFS 5.jpg GFS 6.jpgLegg gjerne inn en kommentar!
Èn uke etter det tragiske som skjedde på utøya og i regjeringskvartalet er Norge fortsatt i vanntro og sjokk. Slike hatefulle handlinger er ikke til å begripe!
Budskapet som folket og statsledere formidler er tydelig - "Vi møter hat med kjærlighet.
Terror og frykt møter vi med mer demokrati - mer åpenhet".

Behovet for å uttrykke hva man tenker og føler kommer i mange variasjoner. Noen skriver dikt eller tegner. Noen velger og understreke steke tekster med musikk.

Aleksander Walmann satt seg ned og skrev denne låta lørdag, i går spilte vi den inn her i Norsk Lydstudio på 12 timer. En lag økt, men det føltes i alle fall litt meningsfullt i en tid som har vært meningsløs og trist for oss alle.

Les omtale i NRKs lydverket her.

Aleksander Walmann.jpg
Bilde f.h: Aleksander Walmann og onkel Roar Walmann.
Kommentar (1) Legg gjerne inn en kommentar!
Vi har denne uka Atle Bentzen i studio. Musikeren og låtskriver har fått med seg rutinerte musikere til lydstudio, noe som er en fordel når man vil ha mye gjort på kort tid.

Rolf Øyvind.jpg
Bilde: Rolf Øyvind Hæg bak vårt pearl reference sett

En dag på til bass og trommer på 6 låter en kanskje i drøyeste laget, men når man jobber hardt og konsentrert som disse gutta er det meste mulig.

Finn Tore Tokle.jpg
Bilde: Finn Tore Tokle

Finn Tore Tokle er ikke bare en utrolig dyktig musiker, men instrumentet og ampen han bruker låter også utrolig smud! Jeg liker godt idéen om at man ikke trenger alt for mye effekter og fjas for at ting skal låte bra, Finn Tore er nettopp denne typen musiker. Bass ampen han bruker er av typen Mark Bass, Kombinert med Fender PressBass 72 mod eller Hofner Bass 62 mod.

Amp.jpg

Legg gjerne inn en kommentar!
Vi har ikke oppdatert bloggen her på en stund, dette skyldes ferie. Men nå er noen av oss tilbake og vi ligger ikke på latsiden!

Som tidligere nevnt har vi hatt flere store prosjekter samtidig, og nå er ett av dem ferdig for vår del. Nye band og prosjekter dukker stadig opp, noe som er veldig gøy! Høsten kommer til å bli veldig spennende!

Denne uken har vi hatt Olivier innom lydstudio. Han tok med seg deler av familien på en låt, noe som viste seg å bli veldig bra!

Olivier.jpg

Neste uke har vi et prosjekt med Atle Berntzen. 6 låter skal spilles inn og mikses før uka er omme, så det kommer nok til å bli en travel uke for oss :)
Legg gjerne inn en kommentar!
Hyggelig at så mange tok turen innom studio i dag!
Vinneren av en innspillingshelg til en verdi av 15000 kr trekker vi i morgen!
Kommentarer (2) Legg gjerne inn en kommentar!
I dag har vi hatt besøk av Henriette Rojahn i Norsk Lydstudio. Målet med dagen var å spille inn 16 låter i en live-session i Studio A. Dette trodde vi på forhånd skulle bli rimelig vanskelig, men vi klarte det! Takket være svært proffe musikere i Tom Pettersen (gitar), Joseph Angyal (Fiolin, Sax og fløyte), Stein Norbakken (Trommer) og Espen Hauge (Bass).

Henriette skriver veldig fine låter, og synger knallbra. Så følg på med denne jenta!

Henriette Rojahn.jpg  Espen.jpg
Henriette Rojahn                                           Espen Hauge
Joseph.jpg  Stein.jpg
Joseph Angyal                                                           Stein Norbakken

Tom og Henriette.jpg  Lasse produsent.jpg
Henriette Rojahn og Tom Pettersen                    Lasse Michelsen - seriøst bra tekniker
Kommentarer (4) Legg gjerne inn en kommentar!
Drammensrapperen Atle, tidligere kjent som Chem, titter med gjevne mellomrom innom studio. Han har som mål og gi ut en ny låt hver måned framover. Som han forklarer til hip-hop-magasinet Kingsize:

- Grunnen til at jeg legger ut en låt i måneden, er fordi jeg ikke gidder å ruge på låter lenger. Det tok meg to år å slenge ut Drammen Harry TV når jeg egentlig kunne gjort det for lenge siden, så denne gangen skal jeg slenge ut en låt i måneden som blir produsert av diverse folk, og jobbe med egenprodusert albummateriale.

En av disse låtene, "Naken og Alene", er nå spilt inn her og kommer ut om kort tid.

atle_recording.jpg


Legg gjerne inn en kommentar!
Skjermbilde 2011-03-17 kl. 13.41.jpg

Her om dagen var Tv8 Buskerud innom og gjorde en reportasje om Norsk Lydstudio.
Se innslaget ved å klikke på bildet ovenfor.
Legg gjerne inn en kommentar!